In de horeca wordt met regelmaat gebruik gemaakt van wegwerpproducten. Het gebruik van wegwerpproducten is natuurlijk überhaupt niet duurzaam. Echter wel zeer gewenst bij allerlei evenementen. Het voordeel van wegwerpproducten is dat ze eenvoudig kunnen worden opgeruimd door deze weg te gooien. Ook kan er worden ingespeeld op het evenement. Bijvoorbeeld door de producten te bedrukken in een bepaalde huisstijl of te voorzien van een logo. Producten als drinkbekers, placemats, koffiebekers, tassen, servetten etc. zijn zeer geschikt, zeker bij beurzen, voor het maken van reclame.
Biologische afbreekbare wegwerpproducten
Wegwerpproducten zijn dus niet weg te denken. Door te kiezen voor biologisch afbreekbaar materiaal, kan men toch verantwoordelijk gebruik maken van wegwerpproducten. Bij biologisch afbreekbaar materiaal wordt er gebruik gemaakt van organische stoffen die worden afgebroken door bacteriën en schimmels. Een voorbeeld hiervan is de PLA coating. Dit zijn polymeren van melkzuur en wordt geproduceerd uit hernieuwbare stoffen (glucose). Deze coating kan worden gebruikt bij drinkbekers. Milieuonvriendelijke plastics zoals polystyreen en polypropyleen worden vervangen waardoor fossiele grondstoffen bespaart kunnen blijven.