X

Je telefoon in de regenplas, wasmachine of toiletpot terecht gekomen?

Dan is er echt geen seconde te verliezen om de schade te beperken. Want de telefoons van tegenwoordig zitten vol met elektronica en maken vaak meteen kortsluiting. Maar je kunt natuurlijk wel een groot deel van de schade voorkomen, c.q. beperken. Want wat kun je doen?

 

  1. Ten eerste je telefoon meteen uit zetten en niet meer aanzetten. Als jij je toestel aanzet is het mogelijk dat er kortsluiting ontstaat en dan is je mobiele telefoon niet meer te herstellen.
  2. Leg je telefoon niet op de verwarming, niet in de oven en ga hem ook niet droog blazen met een föhn. Door de warmte gaat het water wat in je telefoon terecht is gekomen oxideren en dan gaat de telefoon sneller kapot.
  3. Leg je telefoon in een zak of bak met rijst. Want rijst neemt het water op wat in je telefoon is gelopen en daardoor heb je meer kans dat hij het weer gaat doen.
  4. Ga op zoek naar een goede reparateur die je kan helpen met de waterschade. Des te sneller de reparateur je telefoon ontvangt, des te groter is de kans dat deze nog te repareren is.

 

Wat doet een reparateur met je telefoon?

Na ontvangst van je toestel halen zij deze uit elkaar wordt hij behandeld en schoon gemaakt. Het moederbord wordt gereinigd en de eventuele oxidatie die op het moederbord zit wordt weg gehaald. Zeker de helft van de gevallen werkt daarna weer gewoon.

Is dat nog niet het geval? Dan wordt er verder gezocht wat er allemaal defect is en dient te worden vervangen. Je ontvangt dan een prijsopgave van de onderdelen en dan kun je beslissen of jij je mobiele telefoon wil laten repareren. Is dit het geval? Dan worden de kapotte onderdelen netjes vervangen en je telefoon weer in elkaar gezet. Natuurlijk wordt je toestel keurig gecontroleerd of hij het ook inderdaad weer helemaal goed doet.

 

Er zijn veel reparateurs die aanbieden om je telefoon te repareren. Maar het is wel verstandig dat je kiest voor een erkende reparateur. Er zijn heel veel aanbieders die kiezen voor “nep” onderdelen en niet de originele onderdelen gebruiken. Vaak is dan goedkoop toch duurkoop. Want met deze goedkope onderdelen loop je later vaak tegen heel veel mankementen aan en in negen van de tien gevallen krijg je ook geen garantie op de reparaties. Vraag in ieder geval aan wat de onderzoekskosten zijn en of dat deze kosten in mindering worden gebracht als je de telefoon laat repareren.

 

Snelle reparatie

Op veel plaatsen kun je gewoon de winkel binnen lopen en na een half uurtje ga je weer naar buiten met een gerepareerde telefoon. In het geval van waterschade duurt dit wel wat langer. Maar meestal heb je je telefoon toch wel weer binnen 1 of 2 dagen in huis. De onderzoeken en het schoonmaken hebben wel wat meer tijd nodig. Natuurlijk begrijpen de reparateurs dat jij je telefoon niet lang wil of kunt missen, dus zij proberen zo snel mogelijk de werkzaamheden te starten zodat jij weer een goede telefoon hebt.

Categorieën: Shops